
To dziewiąty już Konkurs Gastronomiczny w zaprzyjaźnionym Zespole Szkół im. Adama Mickiewicza w Objezierzu... Naszą szkołę reprezentowali Dagmara Czapracka z klasy II TGE w kategorii mięsa faszerowane na ciepło - z potrawą Bakaliowa serenada w ananasowym sosie w akompaniamencie żurawin, Magdalena Wesołowska z klasy IV TG - w kategorii aranżacja stołu "Herbatka u pani jesieni" i Karol Dobroń z klasy IV TG w kategorii deser z nutą czekolady - z potrawą "Jesienna fantazja". Wyrazy uznania należą się wszystkim, którzy mieli odwagę reprezentować naszą szkołę - sam ogrom pracy jaki włożyli w przygotowanie do konkursu, cierpliwość, samozaparcie i ogromne chęci zasługują na nagrodę! Debiut Dagmary Czaprackiej z II klasy technikum spotkał się ze słowami uznania wszystkich, którzy obserwowali pracę uczniów startujących w konkursie - świetna organizacja pracy, spokój, opanowanie, zaradność, nienaganny porządek na stanowisku pracy - wszystko to zwróciło uwagę nie tylko jury konkursowego,,, Karol Dobroń zajął III miejsce w kategorii desery - wysiłek włożony w przygotowanie, wielokrotne ćwiczenia, zmiany i ulepszenia - zostały docenione. Słowa uznania należą się również opiekunowi Karola pani Danucie Zwolińskiej - poświęcony czas i włożone w przygotowania serce przyniosły wspaniałe rezultaty. Gratulujemy sukcesu i życzymy kolejnych !!!
Agnieszka Misiewicz
fot: A. Misiewicz


























