fb
Zamknij Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Kulinarne odkrycia w pniewskim Gastronomiku

W pniewskim Gastronomiku ruszyły długo wyczekiwane praktyczne szkolenia dla uczniów. Owoce morza poszły na pierwszy ogień. Ku uciesze kucharzy i prowadzącej pani Katarzyny Michałowskiej, krewetki,  ośmiornice, mule i kalmary okazały się wdzięcznymi produktami do przygotowania pysznych dań na kilka sposobów.  Uczniowie z przyjemnością i zaciekawieniem przyrządzali krewetki na sposób tajski, na słodko z kardamonem, cynamonem i wanilią, grillowane oraz panierowane kalmary, mule po belgijsku oraz grillowaną ośmiornicę.  Wszyscy chętnie spróbowali przyrządzonych specjałów i zgodnie stwierdzili, że każdy kucharz musi być otwarty na nowe smaki. To było niezwykłe popołudnie, a już niebawem uczniowie będą uczyli się przyrządzać kaczkę i dziczyznę.

 

 

Przeczytaj również
Popularne